Bingo säännöt

Bingo on helppo peli oppia, säännöt ovat yksinkertaiset. Lukaisemalla kokoamamme tiivistetyn listan läpi, tiedät kaiken tarvittavan bingosta.

  • Osta bingokortti (koostuu riveistä ja sarakkeista jotka ovat täynnä numeroita)
  • Pelin alkamisen jälkeen arvotaan numeroita, yksi kerrallaan. Kun bingokortilla olevia numeroita osuu, merkitse korttiin osuneet numerot. Kun olet saanut numerorivin kortin reunasta toiseen tai vaihtoehtoisesti kulmasta kulmaan voitat.
  • Voittaminen ilmoitetaan huutamalla bingo!

Kaikista helpoiten bingon opettelu onnistuu netissä ilmaisen nettibingon avulla. Voit kokeilla ilmaista nettibingoa esimerkiksi Unibetin Bingossa, joka on kokonaan suomenkielinen. Voit harjoitella nettibingoa muiden suomalaisten kanssa.

Unibetin Bingohuone on luotettava ja toimii esimerkillisen hyvin. Unibet on Euroopan suurin rahapeliyhtiö, jolla on yli viisi miljoonaa käyttäjää ympäri maapallon!

Nettibingon pelaaminen

Nettibingon alussa ostetaan yksi tai useampi bingokortti. Mitä useammalla bingokortilla pelaa, sitä korkeammaksi nousee todennäköisyys kasvattaa voittosummaa! Normaalissa kaikista perinteisimmässä bingossa on ruutuja yhteensä 25 kappaletta, jotka muodostuvat viidestä rivistä ja viidestä sarakkeesta.Ruudut on täytetty satunnaisesti eri numeroilla, siten että ruuduissa ei ole kahta samaa lukua.

Keskimmäinen ruutu on useimmissa bingoissa jätetty kokonaan tyhjäksi.  Pystysarakkeiden päälle on merkitty kirjaimin B I N G O, samalla tavalla kuin tavanomaisessa bingossa.

Kun kaikki halukkaat pelaajat ovat ostaneet yhden tai useamman bingokupongin, alkaa itse pelaaminen. Arvonnan nettibingossa hoitaa tietokone, joka arpoo sattunaisesti vuoronperään eri numeroita, jotka ilmoitetaan pelaajile sarake ja numero yhdistelmällä, esimerkiksi D-30, tai G-12.

Pelaajan tehtäväksi jää katsoa löytyykö hänen bingokupongista tai kupongeista oikeita numeroita ruudukosta. Jos kuulutettuja numeroita löytyy, pelaaja merkitsee tuon huudetun numeron bingokuponkiinsa. Netissä tietokone hoitaa automaattisesti bingokuponkiin huudetun numeron merkinnän!

Nettibingon voittaminen

Nettibingon voittaminen tapahtuu muodostamalla bingon voittamiseen edellytetty kuvio bingokupongin numeroruudukkoon. Yleisimmin nettibingoissa käytetään normaaleja pysty, -vaaka ja kulmasta kulmaan olevia viiden numeroiden suoria! Bingosta löytyy myös muita pelimuotoja ja variaatioita kuin edellämainittu perinteinen.

Jos bingokupongissa on keskimmäinen ruutu tyhjä, käytetään kyseistä tyhjää ruutua suoran muodostamiseen automaattisesti eli keskimmäiseen ruutuun ei tarvita osumaa, vaan voittoon riittää muiden ruutujen avulla vaakasuoran, pystysuoran tai viiston numerosuoran muodostaminen.

Pelaajan saatua muodostettua suora mihin tahansa bingokupongeista, tulee hänen huutaa “bingo”! Tämä merkitsee muille pelaajille pelin loppumista. Kaikki bingokupongit missä ei ole voittoa ovat arvottomia, joten pelaajien on ostettava seuraavalle kierrokselle mukaan halutessaan uusi bingokuponki tai -kuponkeja. Nettibingossa tietokone ilmoittaa pelaajalle suoraan tarvittavan rivin voittamisesta automaattisesti, joten pelkoa siitä että bingovoitto menisi ohi ei ole.

Bingon sääntöjen oppiminen on helppoa ja kaikista paras tapa opetella on kokeilla pelaamista. Netissä pelaamisen opettelu on hauskaa, koska opettelun lomassa voi keskustella muiden suomalaisten pelaajien kanssa.

Suosittelemme lämpimästi sääntöjen opettelua ja bingon kokeilemista vaikkapa Unibetin ilmaisessa nettibingossa!